Rugmassage

Rugmassage bij Massagepraktijk Jansen

Een rugmassage vermindert spierspanningen in de onderrug en geeft een ontspannen gevoel. Veel mensen ervaren spanningsklachten in de onderrug en bovenrug. Door een verkeerde houding en het uitvoeren van zwaar lichamelijk werk kunnen een of meerdere spieren in de rug overbelast raken. De pijn kan zich echter uiten op een andere plek. Het is dan zaak om uit te vinden vanuit welk punt de oorspronkelijke problemen zijn ontstaan en die dan te behandelen. Vaak voelt men zelf al dat er ‘knopen’ zitten in bepaalde delen van de spieren. Deze verhardingen zorgen er voor dat de spier niet meer soepel kan bewegen en leiden vaak tot pijn in delen van het lichaam waar verbindingen met andere spieren zitten.

Tijdens de rugmassage wordt nagegaan waar de plekken zitten die uw pijn of ongemak verzorgen. Door gebruik te maken van verschillende handgrepen en intensiteiten van handelen, worden de spieren beter doorbloed. Hierdoor verbetert de beweeglijkheid en dat heeft een verlaging van de spierspanning tot gevolg. De ‘knopen’ in de spieren worden door middel van druk verwijderd.

De rugmassage van Massagepraktijk Jansen strekt zich uit van het heiligbeen tot de schedelrand. Waar nodig wordt triggerpoint therapie toegepast.

Onderrugklachten
Rugklachten zijn bij veel mensen in Nederland bekend. Meestal ligt de oorzaak in weinig bewegen. Mensen zitten veel achter de computer of in de auto. Vaak zijn werkzaamheden de oorzaak van veel klachten in de rug.

Rugmassage - Massagepraktijk Jansen