Triggerpointtherapie

Massagepraktijk Jansen verzorgt triggerpointtherapie

“Tegenwoordig staat de fysiotherapeut bekent om het veelvuldig toepassen van oefentherapie en het meegeven van huiswerkoefeningen. Het aantal succesverhalen wordt echter velen malen groter wanneer het behandelen van triggerpoints door middel van triggerpointtherapie wordt meegenomen in de behandeling. Massage is absoluut een ondergewaardeerde behandelmethode.”

Kennismaking met triggerpointtherapie
Tijdens mijn eerste stage kwam ik veel a-specifieke klachten tegen waarbij ik naar mijn gevoel weinig voor iemand kon betekenen. Op advies van een triggerpointbehandelaar heb ik het Handboek Triggerpoint-therapie doorgenomen. Dat was een enorme eye-opener! Veel pijnpatronen van patiënten in de praktijk herkende ik terug in dit handboek. Door de vele positieve resultaten in de praktijk ben ik me verder gaan verdiepen in deze behandelmethode en ben begonnen met de opleiding tot triggerpoint coach.

Mijn visie ten aanzien van triggerpointtherapie
Tegenwoordig staat de fysiotherapeut bekent om het veelvuldig toepassen van oefentherapie en het meegeven van huiswerkoefeningen. Helaas slagen deze behandelingen er vaak niet in om de klachten te verminderen. Dagelijks kom ik in contact met patiënten met klachten die afkomstig zijn van spierknopen/triggerpoints. Door triggerpointtherapie kan ik in samenwerking met de patiënt de klachten soms gedeeltelijk en vaak geheel wegnemen. Dit zorgt ervoor dat de patiënt weer snel meer activiteiten kan uitvoeren wat de kans verhoogt op een actiever bestaan van de patiënt. Dit is zogezegd functionele en pijnvrije oefentherapie.

Triggerpointtherapie - ilio psoas - Massagepraktijk Jansen